About syarat daftar syarikat sdn bhd ssm

Apabila bisnes anda sudah semakin maju, pasti anda perlu menambah bilangan pekerja untuk melicinkan operasi perniagaan. Dahulu anda hanya ada seorang pekerja separuh masa untuk membantu anda di gerai, sekarang anda perlu tambah lagi three-4 orang pekerja sepenuh masa untuk bantu uruskan perniagaan.

Proses pendaftaran syarikat Sdn Bhd boleh menjadi rumit dan memerlukan pengetahuan undang-undang dan korporat yang mendalam. Oleh itu, menggunakan servis pendaftaran syarikat profesional seperti Daftar Syarikat boleh membantu anda dalam proses yang rumit ini.

Ini bagi membolehkan tuntutan pembayaran balik tunai dibuat kepada Kementerian Kewangan mengikut tatacara permohonan yang akan diumumkan kelak.

The individual in demand may possibly Speak to The shopper once again if there is info in the shape that desires more explanation or should be modified or so on.

Selepas mendaftar, sila pergi ke mana-mana kaunter SSM yang terdekat dengan membawa kad pengenalan dan notifikasi yang diterima daripada e-mel pengguna

Keempat: Sediakan maklumat bakal pengarah seperti salinan kad pengenalan, alamat tempat tinggal, electronic mail dan no telefon. Hanya satu pengarah diperlukan sebagai had minima penubuhan syarikat sdn bhd

Penyata kewangan yang disahkan. Adalah menjadi kewajipan untuk syarikat sdn bhd menyediakan penyata kewangan yand disahkan oleh auditor. Hal ini menambah kredibiliti syarikat disamping memastikan keadaan kewangan syarikat sentiasa dalam keadaan terurus.

Harap maklum bahawa SSM berhak mempersoalkan aplikasi emel anda. Namun, anda dibenarkan mengedit dan menghantar semula permohonan.

two established draf dokumen penubuhan syarikat akan disediakan oleh setiausaha syarikat yang didaftarkan oleh pihak anda untuk membuat pendaftaran syarikat Sdn. Bhd. di Malaysia.

Sdn Bhd adalah entiti yang paling sesuai untuk memajukan bisnes. Pihak bank dan pembekal lebih suka berurusan dengan perniagaan berstatus sdn bhd.

Dengan memahami dan mengikuti panduan ini, anda akan syarat daftar syarikat sdn bhd ssm memastikan proses pendaftaran berjalan lancar dan membolehkan anda untuk segera memulakan atau mengembangkan operasi perniagaan.

Alamat pejabat berdaftar syarikat adalah alamat rasmi di mana semua dokumen syarikat akan dihantar oleh pihak SSM dan berkaitan. Borang 44 perlu diisi dengan alamat pejabat berdaftar yang sah di majlis. Alamat ini tidak boleh menjadi alamat P.O Box dan haruslah alamat di mana syarikat beroperasi.

Anda sesuai untuk up grade enterprise ke sdn bhd jika anda mempunyai casflow yang positif setelah tolak perbelanjaan penting syarikat seperti gaji, sewa, retain the services of invest in dan lain-lain lagi.

Syaart daftar SSM pertama adalah dokumen pengarah atau pemilik perniagaan. Dokumen asas pertama yang diperlukan adalah salinan kad pengenalan (MyKad) untuk setiap pemilik atau pengarah syarikat. Kad pengenalan ini harus sah dan terkini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *